Cupping

Hvad er cupping

Cupping har eksisteret i mange tusind år. Det er svært at sige præcist, hvor langt vi skal tilbage i tiden, eller hvor i verden cupping stammer fra. Nogle mener, at cupping har oprindelse hos kineserne, men der er faktisk fundet billeder, som går 3500 år tilbage til de gamle egyptere. I Eber Papyrus, verdens ældste medicinske dokument, findes der flere detaljerede beskrivelser af cupping, om hvordan man kunne bruge dette til behandling af feber, smerter, svimmelhed, menstruationsubalancer m.m.

Man har brugt alt fra udhulede horn fra dyr, til bambuskopper, glaskopper og plastik.

Hvad bruges behandlingen til i dag?

Cupping bruges oftest som supplement til de gængse massagebehandlinger vi alle kender, men kan også sagtens stå alene som seperat behandling. Cupping er et super effektivt værktøj, som hjælper behandleren til at komme i dybden ved ophobning af affaldsstoffer i kroppen. Cupping bidrager til effektiv frigivelse af toxiner, og har den store egenskab, at den når langt dybere end massørens hænder kan.

Behandlingen kan have en effekt på en lang række lidelser bl.a. væskeophobninger, smerter i bevægeapparatet såsom nakke, skuldre, knæ, hofter, ankler og håndled. Den er også effektiv ved muskelspændinger, slidgigt, smerter og uro i benene, hovedpine og migræne.

I dag benytter mange elite sportsudøvere sig også af behandlingen, da de mener, at den fremmer restitutionen efter hård træning og skader.

 

Ved cupping placeres cuppen på forskellige akupunkturpunkter på kroppen ved hjælp af vacum, og der findes der flere forskellige typer af behandling med cupperne, bl.a.

  • Massage/moving cupping – massage langs meridianer og områder med ømhed og spændinger
  • Flash cupping – cupperne sættes på og fjernes hurtigt igen, gentagne gange.
  • Stationær cupping - cupperne sættes på, og bliver siddende i en passende periode.

 

Hvilke fordele findes der ved cupping?

  • Stimulerer og styrker immunforsvaret
  • Øger blodgennemstrømningen i bindevæv, led, muskler og indre organers væv.
  • Bringer blod og varme til et berørt organ
  • Frigiver gamle affaldsstoffer fra bindevævet, som fungerer som depot 
  • Øger kroppens udrensning

Sugekopper-placeret-paa-ryggen-af-klient

 

Bivirkninger ved cupping

Du kan få sugemærker fra cupperne ved en behandling. Afhængigt fra person til person vil mærkerne forsvinde efter en uges tid. Der kan opstå ømhed i kroppen, som ved enhver form for massage. I og med der bliver løsnet op i affaldsstoffer, kan man opleve svimmelhed, træthed og hovedpine – men det skal ses som et tegn på, at kroppen arbejder – husk at drikke masser af vand, både før og efter din behandling.