Cupping

Hvad er cupping

Cupping har eksisteret i tusinder af år. Man har brugt alt fra udhulede horn fra dyr, til bambuskopper, glaskopper og plastik. Det er svært at sige præcist, hvor langt vi skal tilbage i tiden eller hvor i verden cupping startede. Nogle mener, at den har oprindelse hos kineserne, men man har faktisk fundet billeder som går 3500 år tilbage til de gamle egyptere. I Eber papyrus, det ældste medicinske dokument, findes der detaljerede beskrivelser af cupping og hvordan man kunne bruge dette i behandlingen mod feber, smerter, svimmelhed, menstruationsubalancer m.m.

Hvad bruges behandlingen til i dag?

Man mener, at cupping kan have en effekt på en lang række lidelser bl.a. væskeophobninger, vægtøgning, lændesmerter, nakke-og skuldersmerter, smerter i led som knæ, hofter, ankler, håndled, albueled, muskelspændinger, gigt, smerter og uro i benene, tunghed i kroppen, unaturlig træthed, eksem, psoriasis, forstoppelse, fordøjelsesproblemer, fertilitetsproblemer, hovedpine, migræne, dårligt immunforsvar, dårlig udrensning.

 

Billedresultat for cupping

Ved cupping placeres kopperne på forskellige akupunkturpunkter på kroppen. Indenfor cupping findes der flere forskellige typer, bl.a.

  • Massage/moving cupping – massage langs meridianer og områder med ømhed og spændinger
  • Flash cupping – kopperne sættes på og fjernes hurtigt igen, gentagne gange.

 

Hvilke fordele findes der ved cupping?

  • Stimulerer og styrker immunforsvaret
  • Øger blodgennemstrømningen i bindevæv, led, muskler og indre organers bindevæv.
  • Stimulerer væv og indre organer
  • Bringer blod og varme til et berørt organ
  • Frigiver gamle affaldsstoffer fra bindevævet, som fungerer som et depot for alle disse affaldsstoffer.
  • Øger udrensning

 

Bivirkninger ved cupping

Du får sugemærker fra kopperne ved en behandling. Afhængigt fra person til person vil mærkerne forsvinde efter en uges tid. Der kan opstå ømhed i kroppen, ligesom enhver form for massage. I og med der bliver løsnet op i affaldsstoffer kan man opleve svimmelhed, træthed og hovedpine – men det skal ses som et tegn på, at kroppen arbejder – husk at drikke masser af vand.